Blog Rasmi Maahad Tarbiyah Islamiyah Al Ansar (MTIAA)

KEDAI Buku Online Anda

Saudara-saudari juga dijemput untuk ke kedai buku DAMAI BOOK CAFE [sila klik]
*************************************************************************************************

WANG di hujung JARI anda!!!!!!!!!

Monday, March 15, 2010

Menguntun Kasih, Menjambak Bersama

[barisan Ahli Jawatankuasa PIBG 2010 -2012]
Sedari seminggu, mualim - mualimah Maahad Al Ansar berusaha sebaik mungkin untuk menjayakan Mesyuarat PIBG dan Hari Kecemerlangan Maahad Tarbiyah Islamiyah Al Ansar. Sehingga pada hari terakhir persiapan iaitu Jumaat - 12 Mac 2010. Kecekalan terbukti sehinggakan beberapa orang mualim - mualimah hanya sempat melabuh malamnya setelah jam menunjukkan 4 am 13 Mac 2010.
Alhamdulillah, program yang dirancang berjalan lancar. Sejak 8am ibubapa telah mula memenuhi Dataran Al Ansar. Seterusnya 9 am mesyuarat PIBG bermula. AJK lama dibubarkan serta AJK baru dilantik. Oleh itu, YDP PIBG serta AJK barunya mengambil tempat mengemudi mesyuarat.
TAHNIAH! kepada YDP dan AJK PIBG yang baru dilantik. Semoga Maahad AlAnsar terus melangkah ke arah kecemerlangan.
[program telah dirasmikan oleh Ahli Parlimen Kuala Selangor, YB Dr Zulkifli]

[antara hadirin - ibubapa pelajar yang hadir]
Kemuncak program ialah penyampaian hadiah kepada pelajar-pelajar cemerlang. Hadiah yang disediakan oleh pihak sekolah ini tidak diberikan oleh para jemputan tetapi diberikan sendiri oleh ibubapa pelajar tersebut.

Pelbagai reaksi di atas pentas ketika penyampaian hadiah tersebut. Ada yang mencurahkan air mata kegembiraan bersama pelukan, ciuman serta dakapan kasih seorang bapa/ibu kepada anak-anak. Semoga kasih sayang ini terus menjana kecemerlangan anak-anak.[gambar-gambar bapa/ibu yang menzahirkan kasih sayang ke atas kejayaan anak-anak mereka]


[pelajar cemerlang SPM 2009 tampil menerima sijil]
{akhirulkalam - Jazakallah fi Barokatillah kepada semua yang menjayakan program ini}

No comments: